Öka Ditt Självförtroende

april 15, 2019 Av Av Karolina

Självförtroende och självkänsla är bland de starkaste verktyg vi har tillgängliga. Dåligt självförtroende kan hindra dig från att uppnå dina drömmar även när du är kapabel. Ett bra självförtroende är en enorm hjälp på vägen till framgång.

Men hur får vi bättre självförtroende? Det är ingen enkel uppgift och det kräver tid och arbete. Men det finns några enkla ställen du kan börja på.

En Städad Vardag

En viktig inställning att ha är att vi själva förtjänar att ha det bra. Om vi omger oss själva av ett stökigt kaos kan det bero på att vi undermedvetet inte tycker att vi förtjänar bättre. Vi städar kanske när andra ska komma på besök, men vi själva förtjänar inte att ha det fint runt oss. Ett “städat” utseende hjälper också många att tycka bättre om sig själva. Det kan verka ytligt, men att ha en bra hygien och klä sig fint kan göra att vi känner oss både mer kapabla och mer värda. Tänk på hur du känner när du går till affären i dina mjukisbyxor. Kanske du är stark nog för att inte bry dig alls om vad andra tycker, men många av oss vill nog helst vara ganska osynliga i den situationen. Att ändra vår inställning till att vi förtjänar att vara både bekväma och snyggt klädda kan få oss att må bättre.

Listor

Alla människor är olika och hittar därför sitt självförtroende på olika sätt. Vissa mår bättre av att uppmuntra sig själva i spegeln före de ger sig ut i världen vid dagens start, andra tycker om att skriva listor i slutet av dagen.

En lista du kan börja skriva på kvällarna är listan över det positiva som har hänt under dagen eller vad du själv har gjort bra. Glöm det negativa för tillfället. Det får så mycket omedveten uppmärksamhet av oss ändå. Genom att anteckna det vi har gjort rätt under dagen lär vi oss att skifta fokus till det positiva. Vi kommer på saker som vi knappt har märkt eller tänkt på vilket kanske kan få oss att vara mer positivt inställda till vår dag. En annan lista du kan skriva är en tacksamhetslista. När något går riktigt fel i livet tänker vi ibland “Vad bra jag hade det innan. Varför uppskattade jag inte det mer?” Då och då kan det vara bra att komma ihåg hur lyckligt lottade vi är som har en väl fungerande frisk kropp, en kärleksfull familj, en bästa vän eller kanske bara tak över huvudet. Istället för att alltid gnälla över det du inte har, kom ihåg att uppskatta det du faktiskt har.

Förlåtande, Inte Kritisk

Sist men inte minst, kom ihåg att inte vara så hård mot dig själv och andra. Kom ihåg att alla är mänskliga och att det är okej. När du är mer förlåtande mot andra så blir det också lättare att var snäll mot dig själv. Det finns många fantastiska böcker om självförtroende och självkänsla. Tjänster som Scribd låter dig läsa hur mycket du vill för en månadskostnad. Fortsätt att söka efter ditt favoritsätt att förbättra självförtroendet. Det är värt tiden och ansträngningen.

Förlåtande, Inte Kritisk