Om du behöver hjälp

januari 25, 2019 Av Av Karolina

Att starta ett eget företag är en spännande resa för alla inblandade. Men det finns också viktiga lärdomar att dra redan innan man startar sitt företag. Kanske har du arbetat på ett företag inom en position som har gjort att du vet mycket av hur du bäst arbetar när du startar ett företag – men för många där ute som inte har gjort det så kan det vara en pyramid av nya uppgifter och frågor som ställs varje dag. En av de viktigaste sakerna som du behöver tänka på när du startar ett nytt företag är att fundera kring hur du kan göra så mycket som möjligt på en liten budget. Du har säkert hört det förut – men saker tenderar att kosta dubbelt så mycket, och ta dubbelt så lång tid, jämfört med vad du först trodde. Därför rekommenderar experter inom området att du ofta applicerar den principen när du startar ett företag. Fundera över hur mycket pengar du behöver för att starta, och hur lång tid du behöver för att komma i mål, och dubbla sedan de pengarna och den tiden.

Det är ett maraton

Det är ett maraton att starta ett företag – och inte en sprint. Och det är absolut ingenting för den som inte klarar av lite stress. Faktum är att allting inte går att lära sig genom att läsa guider som dessa, utan vissa saker måste du erfara själv innan du ens kan föreställa dig kring hur du fattar ett beslut om detta. Det är även viktigt att komma ihåg att även de dagarna som du bara vill ge upp fortfarande är medveten om vad det långsiktiga målet är med ditt företag och hur du enklast kommer dit – och det är genom att bara fortsätta.

Ta hand om dig själv

Någonting som ofta faller i glömska för många av de som startar ett nytt företag är att ta hand om sig själv. Man blir ofta så beslutsam – och envis – att man glömmer bort sitt liv vid sidan om sitt företag. Föreställ dig själv att du arbetar över 18 timmar om dagen under mer än 4 år. Det är ingen person som orkar med det i det långa loppet – och minst så den personen som startar sitt första företag. Se därför till att ta hand om dig själv, din kropp och dina relationer. Det är i slutändan din livsglädje som kommer att avgöra huruvida du kommer att fortsätta med ditt företag eller inte. Så ta hand om dig!

Agera som att du äger företaget

Kommer du att sälja ditt företag någon gång? Kanske. Ska det vara den anledningen till varför du grundar det? Förmodligen inte. När du grundar ditt första företag ska du göra så baserat på den fundamentala anledningen att det är din passion och ditt syfte i livet. Med en brinnande önskan om att lösa ett problem för alla de människor du riktar dig mot. Därför ska du behandla ditt företag – varje dag – som att du kommer att äga det i resten av ditt liv. Det är en simpel tankelek som gör det så mycket enklare för dig själv att motivera alla de timmar du lägger på ditt arbete.