Personlig utveckling

oktober 6, 2019 Av Av Karolina

Det är naturligtvis viktigt att lära känna sig själv för att på så sätt växa som människa. Utvecklas man inte som individ så är chansen stor att det kommer resultera till att man mår dåligt och man får heller inte chansen att mogna och hitta sig själv och förstå vem man är vilket förstås är otroligt viktigt att man gör. Det är svårt att beskriva exakt vad personlig utveckling är eftersom det är något som är olika från person till person men det handlar om att hitta sig själv och på så sätt förstå vem man är. Att vara säker på sig själv kan nämligen vara en stor trygghet vare sig det handlar om att hitta sitt sätt att leva på för att på bästa sätt må så bra som möjligt eller för att bli bättre på något som man redan kan, ofta relaterat till arbete men kan också handla om ett intresse.

Behöver man utvecklas så är det alltid viktigt att komma ihåg att det inte är något som man bör stressa med utan det är helt okej om det tar lite tid. Slappna av och låt det ta den tid som behövs men hjälp till på vägen med smarta övningar eller varför inte gå en kurs om det känns som att det behövs. Alla behöver olika saker för att må bra i livet och därför utvecklas människor också på olika sätt. För många kan det vara viktigt att börja planera ens liv medans andra bara behöver göra övningar för att kunna stärka sin självkänsla. Den personliga utvecklingen handlar alltså om att lära känna sig själv bättre. Det handlar om att kunna hitta sin fulla potential. Har man dålig självkänsla eller ett dåligt självförtroende kan det vara viktigt att öva på det för att på så sätt kunna utvecklas som person. Alla behöver utvecklas men exakt hur man går till väga kan se olika ut.

Kurser

Kurser

Kurser

Är man inte trygg i sig själv så kan det ofta kännas som att man står och trampar på ett och samma ställe i en hel evighet. Befinner man sig i en sådan period i livet kan det vara bra att gå en kurs i personlig utveckling. Human potential’s 2-dagars kurs i personlig utveckling: kursens huvudfokus är att försöka stärka deltagarnas självkänsla. För deltagaren så kan det vara svårt att förstå hur man ska kunna göra det men det hela handlar egentligen om att genom övningar lyckas komma nära i kontakt med sina känslor.

Medborgarskolans kurs i personlig utveckling och ledarskap: kursen som finns i flera olika orter vänder sig främst till företag och organisationer men även till enskilda personer eller mindre grupper. På kursen får man lyssna på föreläsningar bland annat om hur viktigt det är med balans.

Tjejverkets hälsoförening och deras livshanterings kurs: kursen går genom sju olika grundregler som är en bra bas för att sedan kunna ändra sitt beteende och påbörja sin personliga utveckling i livet. De flesta som går kursen mår inte dålig men känner sig däremot sällan lyckliga men med lite personlig utvecklig så kan de kanske göra det.