Stärk dina ledaregenskaper

november 25, 2018 Av Av Karolina

Hur du formar arbetsmiljön på din arbetsplats har en stor påverkan på dina anställda. Det finns inget rätt eller fel sätt kring hur du kan arbeta med de här frågorna då varje arbetsplats har en unik kultur. Men det är viktig att inkludera så väl möjligheter för de anställda att komma ifrån en traditionell arbetsmiljö samtidigt som du implementerar nya vägar för att motivera. Vissa företag har till exempel valt att ta ner sina väggar för att ge plats åt öppna kontorslandskap i ett försök att skapa en mer öppen och lagbaserad arbetsplats. Om det här är för extremt för din arbetsplats så finns det kanske en mellanväg att hitta – till exempel att ordna ett bra fikarum. Men se upp för stereotypiska affischer med motiverande citat. De kommer inte att motivera dina anställda – däremot kan det ha en effekt att inreda ditt kontor med blommor, tavlor och annat som gör platsen mer trevlig att vistas i. Det är betydligt enklare att vara motiverad i en arbetsplats man trivs i jämfört med en dålig arbetsmiljö.

Uppmuntra till socialisering

De flesta personer försöker att separera på sitt arbetsliv och sitt privatliv, oftast för de allra rätta skälen. Att få alla på ett kontor att bli bästa vänner är oftast en dålig idé av ett antal olika skäl. Men det betyder inte att de inte ska kunna ha meningsfulla konversationer med varandra utanför kontorstider. Att vara en vänlig kollega ökar lagandan på en arbetsplats och får arbetsplatsen att kännas trevliga att komma och arbeta vid. Du kan uppmuntra de anställda på din arbetsplats att vara mer sociala med varandra under lagövningar. Det kan vara möten utomhus vid företagsevents eller fester, gruppaktiviteter eller något annat.

Öppenhet är nyckeln framåt

Att skapa en arbetsmiljö so mär öppen där du kan tala fritt om ditt företag med dina anställda och få dem att vara bekväma med att komma till dig kring eventuella frågor kan göra underverk för att öka lagandan på din arbetsplats. Det är därför att öppenhet bygger förtroende när anställda förstår att du inte döljer någonting. Samt att de vet att du är en ledare som lyssnar på vad de har att säga. Då är chansen betydligt högre att de kommer att respektera din auktoritet och din position som ledare. Det öppnar också upp för utbyte av information mellan avdelningar då öppnar upp för en tydligare kommunikation mellan dessa.

Varje individ är unik

Personer är unika och oförutsägbara med individuella mål och komplicerade ideal. Oavsett hur perfekt allt är i ditt huvud så finns det inte en enskild strategi som du kan använda dig av för att tala till alla dina anställda. För att hitta det som motiverar dina anställda måste du ta dig tiden till att prata med dem på en individuell nivå föra att sedan hitta hur du kan försöka att nå ut till samtliga av dem.  Allt börjar med dig och hur mycket tid du är villig att lägga på att bygga relationer med dina anställda.