Träna upp din karisma

februari 14, 2019 Av Av Karolina

Att ha bra karisma handlar om att man förmedlar utstrålning och charm. Har man bra karisma så blir det enklare att få med sig människor på sin sida eftersom man då ofta är väldigt övertygande.

Vissa har det nästan naturligt medans andra många gånger kan behöva öva upp sin karisma men är det verkligen möjligt att öva upp karisman? Svaret på det är ja och det är dessutom många som gör det eftersom karisma inte riktigt är något som man födds men utan snarare en blandning av engagemang, skicklighet och en viss dominans. Har man inte så bra karisma så är ett bra tips att faktiskt till en början fejka sin karisma för att sedan sakta men säkert träna upp sig till att på riktigt bli en riktigt karismatisk personlighet.

Tips för att verka mer karismatisk


När man pratar med folk titta de i ögonen och le. Det är det enklaste tricket för att verka mer karismatisk. Att le och titta den man pratar med i ögonen gör att man som person verkar mer engagerad vilket personen man pratar med kommer att se och med största sannolikhet också uppskatta. Glädje är något som smittar av sig så ler man så är det också stor chans att personen man pratar med blir glad på grund av karisman som man utstrålar. Det enklaste sättet att öva upp karisman är att göra detta när man pratar med folk – le och titta de man pratar med i ögonen. Att ge en själv komplimang är en annan viktig uppgift om man vill ha bättre karisma. Det är nämligen som så att är man hård mot sig själv och tycker att man är dålig som människa så är det stor chans att det kommer att synas. Istället ska man vara snäll mot sig själv och fokusera på vad man är bra på. Är man nöjd med sig själv så kommer det att märkas och då utstrålar man mer självsäkerhet än vad en person som inte är nöjd med sig själv gör. Har man mycket negativa tanker i huvudet så kan man använda sig av något som kallas för stop-tekniken vilket har använts mycket inom psykologin för att helt enkelt stoppa en till att ha negativa tankar. Så fort en negativ tanke dyker upp i huvudet så bör man tänka ‘stop!’ och tänka på något som man är bra på. Genom att använda stopp-tekniken så kommer man att tänka mer positiva tankar istället för de negativa. För sanningen är den att de negativa tankarna bara handlar om ett vanemönster. Att istället vänja sig vid positiva tankar kommer att ge en betydligt mer karisma och man kommer att må bättre. För att bli en mer karismatisk person är det enda som gäller att man bör vara beredd på att ändra sitt negativa beteende och helt enkelt öva upp karisman. Öva upp karisman gör man genom att vara glad, trevlig, titta folk i ögonen när man pratar med dem, släpp de negativa tankarna och börja tänka positiva tankar istället.

Tips för att verka mer karismatisk