Utveckla en bättre arbetsplats

oktober 18, 2018 Av Av Karolina

Att vara en bra ledare innebär att försöka förstå vad dina anställda vill ha i livet. Du behöver ha ett genuint intresse över de personer som arbetar med dig och hur du kan få deras tillvaro att bli ännu bättre. Jag har drivit flera företag själv och sanningen är att livet för en entreprenör har sina toppar och dalar. Den genomsnittliga vinsten ett nystartat företag går med är inte särskilt hög och det betyder att man behöver arbeta mycket för att åstadkomma mycket. Det betyder att man som ledare måste motivera och inspirera sina anställda för att bli så bra de kan bli. Och faktum är att genom detta så förstår man också varför de arbetar som de gör och vad som driver dem framåt.

Prata med de anställda

Att prata med dina anställda är det absolut viktigaste du kan göra så du vet om det går bra för dem eller inte. Människor har en inneboende önskan om att veta om de presterar bra eller dåligt. Jag har ett exempel från mitt personliga liv. Min son gick i en skola där de inte gav ut betyg. En dag kom min yngsta son in till mig och berättade att han inte ville gå i den skolan längre då han inte fick reda på hur det gick för honom. Han gick bara i femte klass och redan då vill barn ha reda på hur de presterarar i relation till vad som förväntas av dem. Det är alltid bra att sätta tydliga mål för de man arbetar med för att låta dem veta vad de kan förbättra och var deras styrkor ligger.

På fullaste allvar

Effektivt ledarskap kräver disciplin och skicklighet. Faktum är att vara en god ledare betyder att dela upp ditt jobb från dina vardagliga arbetsuppgifter som en entreprenör till att bli en god ledare. Se det som ett hantverk. Du behöver jobba hårt för att bli en bra ledare. Det är ett annat misstag jag gjorde när jag började. Jag trodde att mina arbetsuppgifter slutade vid att driva mitt företag. Jag tänkte inte över att jag behövde vara en bra ledare som uppmuntrade till inspiration och mer proaktiva anställda. Det är svårt att förklara det men det viktigaste är att vara en effektiv och snäll ledare.

Arbeta med likasinnade personer

Det här betyder inte att man ska anställda personer som är exakt likadana. Men du behöver arbeta med personer som har samma arbetsmoral som dig. Det behöver vara en bra matchning mellan dig som ledare och dina anställda. Och det bästa sättet att garantera detta är i anställningsprocessen. Ibland är du i en situation där du arbetar med någon och försöker hitta på sätt hur ni kan arbeta bättre tillsammans. Det förutsätter att det finns en viss kemi mellan er så ni kan arbeta så effektivt som möjligt tillsammans. Personer märker av när du inte gillar den personen och det gör att de inte kommer att prestera lika bra tillsammans med dig. Fler än en gång så finns det helt enkelt inga goda skäl för dig att hålla kvar en anställd på din arbetsplats. Vi har alla arbetat med en person någon gång som vi inte kom överens med och så är det i det verkliga livet.